Putin se pregătește să-l scoată pe Șoigu țapul ispășitor al războiului

0
78
Foto: Știri.md

Vladimir Putin îl va scoate cel mai probabil drept „țap ispășitor” pe Serghei Șoigu pentru dezastrul militar al armatei ruse din Ucraina, pe fondul creșterii numărului de critici referitoare la modul în care se desfășoară în prezent „mobilizarea parțială” a armatei ruse, se arată în analiza de joi a Institutului pentru Studiul Războiului (ISW).

Decretul semnat de Putin prevedea, printre altele, scutirea de la mobilizare a studenților, transmite Actual.md cu referire la Știri.md.

„Putin a declarat pentru publicațiile ruse că «ministerul Apărării nu a reușit să pună în acord cadrul legislativ cu lista celor care nu fac obiectul mobilizării și că e nevoie să se facă ajustări». Aceasta critică directă adusă ministerului Apărării este, implicit, o critică la adresa lui Șoigu, pe care Putin pare să-l facă responsabil pentru eșecurile invaziei Ucrainei”, se arată în analiza ISW.

Recent, șeful comisiei de apărare din Duma de stat a Rusiei (camera inferioară a Parlamentului rus), general-colonelul în retragere Andrei Kartapolov a criticat ministerul rus al Apărării, într-o intervenție la televiziunea de stat a Moscovei.

„Kartapolov a spus că toți rușii știu că ministerul Apărării minte și că acest lucru trebuie să înceteze, dar acest mesaj nu ajunge însă la «anumiți lideri», ceea ce reprezintă o altă împunsătură directă la adresa lui Șoigu”, se arată în raportul întocmit de ISW.

După cum a declarat un blogger militar rus, declarația șefului comisiei de apărare din Duma Rusiei reprezintă astfel o dovadă că Șoigu „va fi demolat” și „prezentat drept țap ispășitor” pentru eșecul militar al Rusiei.

Știri.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.