Decis: În Bălți se scumpesc călătoriile cu transportul public

0
506

Autoritățile din Bălți au decis. Călătoriile cu transportul public se scumpesc. Astfel, bălțenii vor plăti mai mult nu doar pentru un bilet de autobuz sau microbuz, dar și de troleibuz.

 Taxa a crescut de la 3 la 5 lei pentru autobuze și de la 2 la 3 lei pentru troleibuze. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Municipal Bălți, transmite Actual.md  cu referire la Nordnews.md.

Aleșii locali au aprobat și prețul abonamentelor. Prin urmare, elevii vor achita 40 de lei pentru un abonament la troleibuz, iar studenții – 60 de lei.

Decizia de a majora tarifele vine după ce transportatorii s-au plâns că nu mai fac față prețurilor mari la carburanți.

Amintim că, marți, autobuzele și microbuzele de rută din Bălți și-au sistat activitatea pentru câteva ore în semn de protest. Transportatorii s-au adunat în fața primăriei pentru a chema autoritățile la dialog. 

Din cauza protestului, unii bălțeni care locuiesc la periferiile orașului, nu au avut cu ce se deplasa la serviciu sau școală.

Tot atunci, primarul a declarat că sau adresat Guvernului Republicii Moldova privind reducerea accizelor la produsele petroliere și acordarea subvențiilor pentru transportatori.

nordnews.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.