Reacția Președinției la acuzațiile vicepremierului Ucrainei Irina Vereșciuk: „Moldova ajută Ucraina cum poate mai bine”

  0
  1379
  Foto - jurnaltv.md

  „Republica Moldova ajută Ucraina cum poate mai bine, oferind adăpost la mai mult de 90 mii de refugiați din Ucraina, dintre care jumătate copii. Au fost mobilizate toate instituțiile statului pentru a le oferi refugiaților cele mai bune condiții posibile și pentru a asigura tranzitul altor câteva sute de mii de refugiați”. Astfel a comentat Președinția acuzațiile vicepremierului Ucrainei, Irina Vereșciuk, precum că Moldova ar ajuta prea puțin țara vecină și că autoritățile nu vor să-și strice relațiile cu Kievul și Moscova.

  „Republica Moldova a condamnat ferm din prima zi agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei.

  Președinta țării a calificat atrocitățile de la Bucea și din alte localități drept crime împotriva umanității.

  Țara noastră a votat susținerea declarației diplomatice care condamnă războiul declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei și a fost coautor al rezoluțiilor adoptate la ONU.

  De asemenea, țara noastră respectă sancțiunile financiare impuse la nivel internațional. Poziția țării noastre față de războiul din Ucraina este clară, fermă și nu lasă loc de interpretări”, au comentat reprezentanții serviciului de presă a președintei Maia Sandu.

  Ce ține de vizita oficialilor din Moldova la Kiev, instituția spune că președintele Parlamentului, Igor Grosu, și-a exprimat intenția de a efectua o vizită în Ucraina, însă deplasarea a fost amânată la recomandarea autorităților de la Kiev. Aceștia au considerat traseul insuficient de sigur.

  Totodată, Președinția spune că RM a depus cerere de aderare la UE în această perioadă dificilă, inclusiv pentru a confirma că își dorește să fie parte a lumii libere.

  Vicepremierului Ucrainei, Irina Vereșciuk spune că Moldova, la acest moment, ajută prea puțin Ucraina și acuză autoritățile că nu vor să-și strice relațiile cu Kievul și Moscova. La fel, aceasta a invitat-o pe șefa statului, Maia Sandu, în Ucraina să vadă cu ochii ei teroarea războiului. „Poate mai e nevoie de făcut o declarație, ca să înțelegem că Republica Moldova e cu Ucraina? Că avem o problemă comună și un dușman comun? Că nu ne este frică să rămânem fără gaz, pentru că acest gaz nu înseamnă nimic fără oameni? Că nu ne este frică de probleme economice, pentru că știm că după vor urma victime, va fi război. Republica Moldova e protejată de Ucraina, de femeile noastre, care sunt violate, de copii noștri, care au devenit calici”, a declarat aceasta.

  unimedia.info

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.