Silvia Lazar a lansat o campanie prin care va oferi kit-uri de îngrijire pentru femeile vulnerabile. Susține și tu inițiativa!

0
4018

Silvia Lazar, activistă civică, studentă la două facultăți – Finanțe, din cadrul ASEM (ultimul an, fără frecvență), respectiv Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul Școlii Naţionale de Studii Politice și Administrative din București – a lansat o campanie de promovare și încurajarea educației privind igiena personală, prin intermediul căreia va oferi, efectiv, kit-uri de îngrijire pentru femeile din categoriile social-vulnerabile.

Astfel, tânăra își dorește ca acestea să se bucure de frumusețea și feminitatea lor și să

nu uite că igiena nu este doar o preocupare estetică, ci și o parte importantă a sănătății generale, iar consecințele lipsei de igienă au repercusiuni pe termen lung.

Ce reprezintă această campanie și care este scopul ei?

Această Campanie este una de responsabilitate socială și a fost gândită de mine pentru a da șansa la îngrijire personală corespunzătoare femeilor din categoriile defavorizate, prin oferirea efectivă a kiturilor de îngrijire, prin susținerea și încurajarea educației privind igiena personală.

Cu toate astea, indiferent că vorbim de adolescente, mămici sau bunici, cu toate trebuie să acorde o importanță deosebită igienei personale pentru a putea preveni, astfel, eventuale probleme de sănătate. Sunt de părere că, pe primul loc în topul priorităților pentru o femeie trebuie să fie grija față de sine, apoi nevoile copiilor și treburile gospodărești.

De asemenea, prin această Campanie îmi doresc să-i încurajez și pe bărbați să-și susțină femeile din viața lor, să aibă grijă de ele, să le ofere sprijinul necesar, atenție și timp pentru mici răsfățuri de frumusețe. Să-și ajute femeia, pentru că este unica ființă care poate genera o nouă viață.

Cum veți selecta femeile beneficiare?

– Beneficiarele acestei inițiative vor fi selectate prin intermediul Asociațiilor Obștești, în colaborare cu Direcția Asistență Socială din diverse localități. Cert este că vom selecta doar femei din grupuri social-vulnerabile.

Ce trebuie să conțină acest pachet și unde poate fi donat?

– Fiecare kit de îngrijire va conține produse care să acopere nevoile oricărei femei: șampon, săpun, cremă hidratantă, pastă și periuță de dinți, deodorant, gel pentru igiena intimă, absorbante, gel dezinfectant pentru mâini, pensetă, foarfecă, pilă pentru unghii și călcâie, demachiant, discuri demachiante, bețișoare cu vată etc.

Cei care doresc și au posibilitatea să contribuie cu un set de igienă pentru a îmbunătăți, astfel, modul de viață al femeilor cu posibilități financiare limitate, pot dona prin intermediul platformei Sprijina.md. De asemenea, donațiile propriu-zise pot fi aduse la oficiul Asociației pentru Relații Comunitare din Moldova din incinta ASEM, bl. A, str. Gavriil Bănulescu Bodoni nr. 61, of. 102, anunțându-ne preventiv la adresa de email info@arcmoldova.md sau telefonic +37379126126 (butonul 0). Perioada de colectare este August-Decembrie 2020.

Ce vă propuneți să schimbați prin proiectul dat?

– Ne-am propus ca prin intermediul acestei Campanii să contribuim la creșterea încrederii în sine a femeilor, să le îndemnăm să-și valorifice frumusețea naturală și să-și recapete curajul de a înfrunta orice situație grea cu care se confruntă. Într-un cuvânt, să se vadă frumoase și sănătoase și să găsească în ele puterea de a merge mai departe cu fruntea sus! Și suntem convinși că ne va reuși să facem asta împreună!

Donează și tu echivalentul unui kit de igienă sau orice sumă dorești, fii exemplul datorită căruia lucrurile frumoase din jurul nostru pot prinde viață, vizibilitate și amploare.

Dacă nu poți face o donație, ajută-ne cu un share ca să afle cât mai mulți prieteni despre inițiativa noastră!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.