TABĂRĂ DE VARĂ ÎN FORMAT ONLINE

0
2087

Pe timp de vară tinerii sunt în căutare de noi oportunități și activități pentru a petrece vară din plin util și distractiv. Pandemia COVID-19 a transferat activitățile taberelor de vară pe sezonul următor, dar câteva dintre taberele de vară și-au trecut agenda activităților în format online. Una dintre acestea fiind. „Wave Week Moldova” implementată de către Asociația pentru Dezvoltare Creativă, în parteneriat cu Spark the Wave din SUA și finanțat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.

„Asociaţia pentru Dezvoltare Creativă” (ADC) este la cea de-a 12-a ediţie a programului „Wave Week Moldova” (WWM 2020). WWM reprezintă un program de liderism și voluntariat pentru tineri, care întrunește peste 100 de participanți din întreaga țară.  Evenimentul cuprinde activități de instruire, sesiuni de discuții și inspirație pe platforma Zoom, cu utilizarea diverselor aplicații interactive. 

Cocoordonatoarea ”Wave Week Moldova”, Simona Tabuncic ne-a povestit câte ceva din culisele proiectului și experiența sa proprie.Cum prezența fizică s-a schimbat cu cea online, cum s-au adaptat membrii echipei și cum s-au mobilizat.

Pentru tânără „Asociaţia pentru Dezvoltare Creativă” (ADC) reprezintă „Echipă, familie, învățare, motivație, voce.” Iar anularea ”WWM 2020” era exclusă atât pentru ea cât și pentru membrii echipei. „Pentru noi a devenit o tradiție organizarea programului Wave Week Moldova în fiecare an și nu am putut trece peste anul acesta. Acest an a venit ca o provocare care ne-a motivat să abordăm noi metode a sesiunilor.” 

”Echipa WWM este destul de flexibilă, deschisă spre schimbări.” Decizia adaptării proiectului  în format online a fost luată cu o lună în urmă când au fost lansate aplicarile pentru Wave Week Moldova 2020, au fost selectați participanții, au fost adaptate sesiunile pentru varianta online și a fost pregătită ediția specială online Wave Week Moldova.

Tânăra crede că tinerii care vor participa în cadrul proiectului vor aplica valorile pe care le promovează în cadrul programului și Asociației pentru Dezvoltare Creativă, vor învăța cum pot să își inițieze propriile proiecte de voluntariat și cum să îți dezvolte spiritul civic.

De asemenea anul acesta proiectul a adoptat un nou sistem de insigne online care recunoaște participarea la programul Wave Week Moldova 2020 și înregistrează succesele obținute pe parcursul desfășurării.

„Noi am folosit un sistem online de insigne de competență. Acesta este un instrument de vizualizare, planificare și de accesare a rezultatelor atinse de delegații din programul Wave Week Moldova .” 

Proiectul WWM-2020 este divizat în două etape. Prima etapă a programului a fost școala de vară online ce s-a desfășurat în perioada 27 iulie-1 august. Iar a doua etapă se va desfășura sub forma de training offline ce va avea loc la sfârșitul verii sau la începutul toamnei, în funcție de situația epidemiologică. Totodată, la finele lunii noiembrie se va organiza evenimentul de încheiere a programului în cadrul căruia delegații WWM 2020 își vor prezenta proiectele de voluntariat, succese și lecțiile învățate pe parcursul programului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.